Ogłoszenia

Limit postaci jest otwarty - mamy 1 wolne miejsce dla nowego gracza

Moderator: PBF Mods

Ogłoszenia

Postprzez Jedi Nadiru Radena w 20 Cze 2009 16:24

Image
W temacie tym pojawiają się różne mniej lub bardziej ważne informacje związane z działalnością Imperialnej Wojny Domowej, różnymi zmianami, wprowadzeniem czegoś nowego do gry. Tu także ukazują się informacje o śmierci bohatera prowadzonego przez gracza.
Awatar użytkownika
Jedi Nadiru Radena
redaktor prowadzący

Dołączenie: 01 Mar 2009 19:26
Miejscowość: Jugoslavija

Re: Ogłoszenia

Postprzez Jedi Nadiru Radena w 24 Sie 2009 16:58

Jak zapewne zdążyliście już zauważyć, dziś rano została oddana do wglądu nowa sekcja Imperialnej Wojny Domowej, a w niej wszystkie główne lokacje mieszczące się na księżycu Erdevon. Zapraszam do czytania opisów, przejrzenia mapki Beskinu, no i komentowania.

Lokacje przypisane do Tionu już wkrótce, czyli gdzieś pod koniec tygodnia.
Awatar użytkownika
Jedi Nadiru Radena
redaktor prowadzący

Postprzez Jedi Nadiru Radena w 24 Sie 2009 22:27

Wszystkich chętnych do gry, którzy są w trakcie pisania kart swoich postaci lub mają zamiar je napisać, prosiłbym gorąco o dwie rzeczy:

1. Nie przekraczanie limitu 1000 słów w historii postaci. Chodzi tu głównie o wygodę czytających, czyli mnie oraz pozostałych graczy, którzy w trakcie gry nie będą mogli wiele czasu poświęcić na czytanie kart nowych bohaterów.
2. Unikanie fanfikowych wstawek do historii, czyli np. opisów walk lub dialogów. Szczególnie mocno zalecam to osobom, które nienajlepiej poruszają się w języku polskim i nie mają większego doświadczenia w pisaniu.

Z góry dziękuję :)
Awatar użytkownika
Jedi Nadiru Radena
redaktor prowadzący

Postprzez Jedi Nadiru Radena w 28 Sie 2009 20:06

Ponieważ gra zaczyna się już za parę dni, a lokacji na Tionie jest znacznie więcej niż na Erdevonie, postanowiłem już teraz udostępnić wam do wglądu pierwszych dziesięć „atrakcji” głównego miejsca akcji. Kolejne będą dodawane systematycznie przeze mnie, Kerana, Teziretta i, gościnie, sickboia – wszystko po to, żebyście nie zemdleli z nadmiaru nowych tekstów :)

Tylko jedna mała uwaga: opisy pewnych lokacji jeszcze mogą ulec zmianie. Gdyby jednak tak się stało, dam wam naturalnie znać.
Awatar użytkownika
Jedi Nadiru Radena
redaktor prowadzący

Postprzez Jedi Nadiru Radena w 29 Sie 2009 12:27

Zgodnie z wcześniejszą zapowiedzią, w 'Zasadach gry' dokonałem jednej małej, ale znaczącej zmiany. Ten zapis:

"W jednym czasie można mieć tylko dwie postacie, przy czym należy spełnić jeden warunek: gracz musi pisać posty poprawną polszczyzną i uczestniczyć w grze co najmniej od miesiąca."

Został zamieniony na następujący:

"W jednym czasie można mieć tylko jedną aktywną postać. Nie ma wyjątków od tej reguły."

Wszyscy gracze muszą być traktowani równo, stąd właśnie podkreśliłem, że nie ma wyjątków od tej reguły.
Awatar użytkownika
Jedi Nadiru Radena
redaktor prowadzący

Postprzez Jedi Nadiru Radena w 31 Sie 2009 12:59

Mam wam do przekazania wielce radosną wieść. Otóż ogłaszam, że prace nad grą zostały już w stu procentach zakończone!

Ostatnią cegiełką gry stała się mapka Singidunu, którą polecam wszystkim obejrzeć :)
Awatar użytkownika
Jedi Nadiru Radena
redaktor prowadzący

Postprzez Jedi Nadiru Radena w 02 Wrz 2009 12:14

Uzupełniłem topik "Lista postaci" o frakcje, do których należą postacie, ich rangi w tychże (jeśli je mają) oraz otrzymywane miesięcznie kredyty.

Zajrzyjcie wszyscy na tą listę i jakbym coś komuś przekręcił, albo o kimś zapomniał, dajcie znać.
Awatar użytkownika
Jedi Nadiru Radena
redaktor prowadzący

Postprzez Jedi Nadiru Radena w 05 Wrz 2009 18:27

Dania, napoje, desery i inne takie zostały już dodane do opisu lokacji Motel-restauracja "Wytchnienie". Dziękujcie Tezirettowi - i smacznego ;)
Awatar użytkownika
Jedi Nadiru Radena
redaktor prowadzący

First death

Postprzez Jedi Nadiru Radena w 14 Wrz 2009 19:23

Przykro to pisać ledwo po dwóch tygodniach zabawy, ale cóż - takie życie.

Tyrel LaGuerta, postać gracza Bazy, zginął w walce z najemnikami oblegającymi imperialny krążownik Consular w gwiezdnym porcie Singidunu. Jest to tym samym pierwsza postać, która zginęła w Imperialnej Wojnie Domowej.
Awatar użytkownika
Jedi Nadiru Radena
redaktor prowadzący

Postprzez Jedi Nadiru Radena w 24 Wrz 2009 22:46

Gracz pod ksywką Elias Hunt zostaje wyrzucony z gry za chamskie i szczeniackie zachowanie w stosunku do Mistrza Gry. Jego postać podlega kasacji.
Awatar użytkownika
Jedi Nadiru Radena
redaktor prowadzący

Postprzez Keran w 06 Paź 2009 18:26

Do opisu Kawiarni Spade'a dodałem zasady gry w kasynie (ustalane w "pytaniach i odpowiedziach"). Serdecznie zapraszam do gry o duże wygrane.
Prędzej czy później pojawi się również menu :)
Awatar użytkownika
Keran
Mistrz Gry

Dołączenie: 08 Maj 2009 23:41
Miejscowość: Warszawa

Zawieszenie gry na czas nieokreślony

Postprzez Jedi Nadiru Radena w 14 Lut 2010 13:23

Tytuł posta mówi sam za siebie, jak sądzę... Ci, którzy grali w IWD co najmniej od grudnia, nie powinni być zdziwieni decyzją, jaką podjąłem. Imperialna Wojna Domowa zostaje zawieszona na czas nieokreślony, z różnych powodów, ale nie da się ukryć, że najważniejszym jest moja nieobecność. Miałem nadzieję, że uda mi się wrócić do mistrzowania w lutym i tym samym przywrócić rytm gry do tego z listopada, jednak, cóż, po prostu nie jestem w stanie.

Pozostali dwaj MG, Keran i Tezirett, radzili sobie jak mogli beze mnie, ale nie da się ukryć, że ciężko by im było jeszcze dłużej prowadzić IWD we dwóch. Chciałbym im w tym miejscu podziękować za tych kilka miesięcy - a także tym z Was, którzy tutaj grali i, jeśli gra zostanie 'odwieszona' za tych parę miesięcy lub więcej, mam nadzieję powrócą do zabawy :) Nigdy nic nie wiadomo.
Awatar użytkownika
Jedi Nadiru Radena
redaktor prowadzący

Powróć do Zasady, informacje i komentarze

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość