Nieustający konkurs

Nieustający konkurs

Postprzez Jedi Nadiru Radena w 01 Mar 2009 19:39

Witam wszystkich redaktorów i użytkowników SWE, a także szczerze gratuluję tym pierwszym, że udało im się pozyskać w dobie recesji sponsorów nagród w Nieustającym Konkursie. To nie byle osiągnięcie.

Tyle słowem wstępu, gdyż mam dwa niezwykle nurtujące mnie pytania odnoście konkursu:
1. Czy można nań (tj. dwa pierwsze) przysyłać teksty opublikowane już gdzieś wcześniej?
2. Czy istnieje limit tekstów, które można wysłać, czy dopuszcza się tylko jeden tekst od jednego użytkownika?

Niezwykle mnie interesuje, ile będzie chętnych do przysyłania tekstów na różne konkursy. Fani na ogół są niemrawi, jeśli chodzi o tworzenie fanfików, recenzji, relacji i tym podobnych, nawet jeśli są za to nagrody (mam pewne z tym doświadczenie). Mam nadzieję, że tutaj będzie inaczej.
Awatar użytkownika
Jedi Nadiru Radena
redaktor prowadzący

Dołączenie: 01 Mar 2009 19:26
Miejscowość: Jugoslavija

Re: Konkursy

Postprzez Brendis w 02 Mar 2009 23:34

Zgodnie z regulaminem konkursowym, przyjete zostana wszystkie prace, ktore nie byly dotychczas opublikowane na lamach Star Wars Extreme. Tak wiec, prace, ktore opublikowane byly wczesniej w innych mediach/portalach moga brac udzial w konkursie. Tak samo, mozna wysylac wiecej niz jedna prace na konkurs, a takze do kilku konkursow naraz. Jesli prace beda reprezentowaly bardzo dobry poziom istnieje mozliwosc wygrania przez jednego uzytkownika w kilku konkursach kilku nagrod. A jest o co sie starac:)
Awatar użytkownika
Brendis
szef działu marketingu

Dołączenie: 18 Lut 2009 00:02
Miejscowość: Warszawa

Postprzez Jedi Nadiru Radena w 03 Mar 2009 10:28

Hmm, to ciekawe, acz nieco ryzykowne - ale ja absolutnie nie narzekam, bo takie rozwiązanie mi pasuje.

Mam jeszcze jedno pytanie - prace będą oceniane anonimowo? Tj, oceniający nie będzie wiedział, kto napisał dany tekst / narysował dany obrazek?
Awatar użytkownika
Jedi Nadiru Radena
redaktor prowadzący

Postprzez Michał Szóstka w 05 Mar 2009 13:05

Jedi Nadiru Radena napisał(a):Mam jeszcze jedno pytanie - prace będą oceniane anonimowo? Tj, oceniający nie będzie wiedział, kto napisał dany tekst / narysował dany obrazek?

Nie, to nie będzie konieczne. Nadesłane prace będą oceniane przez całą redakcję Star Wars Extreme i mogę Cię zapewnić, że będziemy całkowicie obiektywni. Dołożymy wszelkich starań, aby w każdej edycji naszych konkursów zwyciężały prace najlepsze, bez względu na to kto był ich autorem.
Awatar użytkownika
Michał Szóstka

Dołączenie: 17 Lut 2009 20:14

Re: Nieustający konkurs

Postprzez Forcesight w 09 Kwi 2009 16:52

Cholera, żaluje ze nie wysłalem niczego na konkurs, a nuż widelec coś by się trafiło dla mnie? :D
Awatar użytkownika
Forcesight

Dołączenie: 03 Kwi 2009 19:56

Postprzez Jedi Nadiru Radena w 09 Kwi 2009 19:19

Trzeba było wysłać, trzeba - doświadczenie dwóch konkursów The Outer Rim, gdzie byłem jurorem, nauczyło mnie, że nie ma aż tak wielu chętnych do wysyłania tekstów. Gdybym w zeszłym roku paru z uczestników nie przycisnął (SethBahl wie, o czym mówię, heh), kto wie ile recenzji byśmy mieli? A tak przyszło 12 i... wygrały te same osoby, co w 2007 roku, heh.

Zreszą, dziwię się ludziom - fajne nagrody, a chętnych do konkursu brak. Wiem, że niektórzy się zniechęcają z powodu silnej konkurencji, która zazwyczaj ściąga na podobnego typu konkursy, ale, na Moc, nie zawsze ci nieźli piszą dobry stuff. Ryzyka żadnego, za to radocha w przypadku zwycięstwa - przeogromna.
Awatar użytkownika
Jedi Nadiru Radena
redaktor prowadzący

Postprzez Łukasz Wasilewski w 10 Kwi 2009 16:10

Forcesight - nasz konkurs, jak sama nazwa wskazuje, jest nieustajacy, wiec nic straconego:) Zapraszamy do udzialu w kolejnych edycjach, nagrody beda rownie atrakcyjne.
Awatar użytkownika
Łukasz Wasilewski
redaktor naczelny

Dołączenie: 17 Lut 2009 23:56
Miejscowość: Warszawa

Postprzez Jedi Nadiru Radena w 10 Kwi 2009 17:48

I, jeśli to kogoś ucieszy, ja już nie będę brał udziału w kolejnych konkursach. Macie więc jedną osobę z podręcznym magazynem recek-opowiadań z głowy, heh.
Awatar użytkownika
Jedi Nadiru Radena
redaktor prowadzący

Postprzez Michał Raburski w 21 Kwi 2009 10:54

Ale mam nadzieję, że będziesz się realizował współpracując z nami.
Awatar użytkownika
Michał Raburski
wydawca

Dołączenie: 17 Lut 2009 20:14

Postprzez Jedi Nadiru Radena w 21 Kwi 2009 12:07

Już się tu realizuję, heh. Bądź co bądź po to do was dołączyłem, chłopaki. Nic-nie-robienie, nawet jeśli przy okazji pisze się książkę (co, jak się domyślacie, codziennie zajmuje trochę czasu), nie jest dla mnie, hehe.

Anyway, jeszcze raz zachęcam niezdecydowanych do brania udziału w konkursach. Napisanie fajnej recki to kwestia może dwóch-trzech godzin. Naprawdę warto poświęcić na to odrobinkę czasu.
Awatar użytkownika
Jedi Nadiru Radena
redaktor prowadzący

Postprzez Carno w 21 Kwi 2009 13:20

Dwóch-trzech, a nawet sporo krócej, jak ktoś ma pomysł. Heh, mam nadzieję że ja coś napiszę na konkurs ( mam dwa pomysły na recenzję ) ale to wszystko zależy od czasu - z całą pewnością będę zawalony robotą do przyszłej środy, ale mam nadzieję że znajdę w międzyczasie jakąś lukę dla prac konkursowych.

I mam nadzieję, ze frekwencja konkursowa dopisze - fani i fanki - do klawiatur ;)
Awatar użytkownika
Carno

Dołączenie: 01 Kwi 2009 07:22

Postprzez Forcesight w 21 Kwi 2009 21:35

Jaaaaaaaaaaaaa się jakoś nie mogę przemóc. A wiersze można wysyłać? :roll:
Awatar użytkownika
Forcesight

Dołączenie: 03 Kwi 2009 19:56

Postprzez Jedi Nadiru Radena w 21 Kwi 2009 21:54

No pewnie, że można. Przeczytaj jeszcze raz regulamin, heh.
Awatar użytkownika
Jedi Nadiru Radena
redaktor prowadzący

Postprzez Carno w 04 Maj 2009 18:07

Czyżby została wprowadzona nowa zasady, i prace konkursowe będą publikowane dopiero w dniu ogłoszenia wyników? Pytam, bo mam już czwarty dzień maj, a żadnego artykułu nowego nie ma;)
Awatar użytkownika
Carno

Dołączenie: 01 Kwi 2009 07:22

Postprzez Jedi Nadiru Radena w 06 Maj 2009 20:04

Don't worry. Teksty przyszły, więc masz nieco konkurencji, heh. A czemu ich jeszcze nie publikujemy? Well, zmiana podejścia. Czy temporarna - na razie nie wiem.
Awatar użytkownika
Jedi Nadiru Radena
redaktor prowadzący

Następna

Powróć do Konkursy

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość